Saturday, June 9, 2012

Ailee - Heaven [english subs + romanization + hangul]

Miss u all TT TT


Annyeong hehehhee,,, rasa nyew, dah lama jugak ar aku x 2lis blog nie kan,,, well, biasa ar,,, busy memanjang smpai x ada masa nak 2lis blog,, skunk nie aku ngh cuti sem, cuti 3 minggu,,, next week is d last week 4 my holiday n then, aku kene pikul tanggungjawab sebagai seorg ketua unit,,, huh takut beb,,, btw, tujuan aku 2lis blog kali ini ialah utk meluahkan perasaan aku yg terpendam,,,, cewahhhh,, hehehhehe,,,, bkn apa ar... time cuti nie, tetiba terasa rindu kat kwn2 aku which are:

Ekin Zakaria / Gibot


Aiin/ Ion


Syuhadah/ Syud (sori kalo eja slh,,, mcm x biasa pulok,,,, dr dulu x pernah pass 2lis nama ko)

Korg, aku rndu sgt2 kat korg,,,, iolah,,, nak dkt setahun kot x jumpa,,, kalo ngn gibot 2 ada jugak lah aku wat date ngn dia,,, tp not ngn Syud n Ayien,,,
btw, syud, i'm glad tht both of us dah berbaik semula sbb misunderstanding yg aku kire bodoh jugak  dulu 2 lah,,,,
entahlah, kadang2 kan time kat hostel, kalo kwn2 aku citew r chat ngn kwn2 dorg, aku mesti teringat kat korg,,, lg2 kalo aku x ada kejew....
rindu time kitew sama2 dulu,,,,
time kitew gadoh sesama kite, study sama2, share bekal sama2.... n wat yg aku paling rindu kat korg ialah psl super junior,,,, super junior lah yg byk rapatkan kitew,,,, well,, sbb super junior lah jugak aku kenal ngn korg n then jd best friend,,,,
biler aku dok maktab, rasa sunyi gler koz x ada org 4 aku bertukar cerita, bergosip, bergaduh psl laki2 kitew,,,, psl wookie,,,, terasa alone sgt,,,, teringat masa2 ko, syud, jd penyeludup epop,,, kakakakkaa,,,,, x blh belah,,,,
i wish i can turn back d time n be with u all,,,,
huhuhuhuhuhuhu,,,, x tau knpa, time 2lis post nie, aku ngs,,,,
biler lah agk nyew kitew blh jumpa lg ek? aku cuti pun lain masa ngn korg,,,, aish


well, tmpat yg sentiasa menjd tmpt persinggahan kitew time rehat a.k.a markas (hehehhe.... lokasi kat jj, almaklumlah, time sek dulu x smpat nak berposing kat markas sek)


time form4, sblm cuti.....


emmm,,,, nak tau x, tiap kali birthday aku, mesti aku teringat kat korg,,,, korglah, kwn yg 1st sekali bg aku hadiah time birthday aku,,,, kalo kat ostel, bnda yg paling aku rindu ialah teddy bear yg korg kasi nie,,,, n smpai sekarang nie pun, kalo aku tgk album yg korg bg kat aku 2, aku rasa nak ngs,,, walaupun korg letak gmbr laki korg kat dlm 2, but, well, i2 lah identiti kitew kan??? SUPER JUNIOR 4 EVA!!! 


Last but not least, dlm album 2, aku paling suka page nie,,,,,

OUR MEMORY~~
GOODFRIEND 4 eva!! :)
rasanyew, smpai sini jew lah kot entry aku kali nie,,,, wish all d best for three of u,,,, whatever it's u all will always in my mind n heart,,, sayang korg sgt2,,, muahhhhhh,,,, Xoxoxoxox,,,, SARANGHAE!!!!

Wednesday, March 21, 2012

SUPER JUNIOR DONGHAE & EUNHYUK / 「Oppa, Oppa」ミュージックビデオ short.ver

Pengalaman yg x dpt ku lupakan~~


Tgk tjuk mcm pengalaman yg gembira kan?But seriously, it is not... why??? wae????
Sbb nyew, pengalaman yg x dpt aku lupakan ialah pengalaman aku msk ospital n bilik pembedahan....
Yap,,,, aku kene bedah... aku sendiri x percaya beb....
Cite nyew bermula mcm nie:

Isnin
ok... perut aku rasa memulas2, apa yg aku mkn semua kuar balik... yg aku ingat, aku mkn nasi lemak pg 2.... terasa mcm x berbaloi pun ada mkn nasi 2... apa lg, aku pun baring jew lah kat dlm bilik... x kuar2... kuar pun sebab nak ge toilet... n plus, mlm 2 aku demam... pns jgk ar... x larat nak bgun...

Selasa
Demam aku kebah sikit dah but, perut still sakit n pg 2 aku just minum milo, n seperti biasa, aku muntah balik... Sbb terasa mcm dah x blh thn, aku pun ajk bpk aku ge klinik... smpai kat klinik, jmpa dktr, dktr tekan perut aku belah kiri, terasa sakit but, dktr just ingat mybe aku kene food poisoning koz msa ari sabtu, ambik kad kptsn adik aku, aku ge mkn dkt R&R Pagoh.... mybe mknan terbiar....

Rabu
Still x ada apa2 perubahan.... Just demam dah mkn kebah... muntah2 mcm biasa jgk

Khamis
Ini lah ari yg paling best.... Nak tau sbb apa? Sbbb nyew, pg 2, aku blh kuar lg ngn mak aku ge kai komputer 4 antar lappy aku yg wat hal.... n then, balik umah, ambik adik aku.... kiteorg ge lah jj, ge cari baju yg adik aku nak beli 4 dinner pengawas dia.... dlm mencari bau 2, tetiba aku terasa lain mcm... mcm nak pitam pun ada... so, aku mengundurkan diri mencari tmpt duduk sementara adik aku mencari baju dia n mak aku ge tukar baucer... adalah dlm 30 min kemudian, baru lah dorg muncul... bpk n adik aku yg last pun ada sekali... entah time bler dorg smpai pun aku x tau.... nak dijadikan cerita, lps 2, kiteorg ge food court nak mencari sesuap nasi... aku x mkn langsung koz aku tau, aku akn muntah.... then, aku pun kuar lah dr jj nak ke kreta.. plng best, mak aku blh stop, tgk handbag, padahal aku dah mcm nak putus nyawa menahan sakit perut... opk, ge klinik, n then dktr ckp dia rasa, aku kene apendiks koz kalo food poisoning, dah lama dah baik... dia suro ge ospital... smpai dkt Hospital Putra, aku ge jmpa dktr... time wat ultrasound dkt belah kanan, dktr 2, ckp, ada cyst(ketumbuhan) dkt rahim kanan aku... WHAT????????????????????????????... Seriously, aku terkejut... pttlah period aku x teratur... nak dijadikan cerita, aku pun msk wad... ada kew, aku dpt wad bersalin???? Seriosly???? Tp mak aku mintak tkr....

Jumaat
Ari pembedahan... Aku msk bilik bedah pkl 11am n kuar 2pm... Aku buang cyst n apendiks.... Mak ai, sakit nyew, bler ubt bius abis, x tau aku nak ckp mcm mana... Tuhan jew tau... Satu ari 2, aku byk abiskan masa dkt wad ICU koz tggu dktr 4 benarkan aku msk wad biasa balik... Satu ari kot aku pose... mlm 2 baru blh mkn, 2 pun blh minum air jew... Mlm 2 mak aku yg jga aku... TQ SO MUCH.... walaupun mak aku ada sakit tulang belakang n x sihat, dia sssp jga aku kat wad mlm 2 koz adik aku yg prmpuan 2 x dpt dtg sbb demam....
Sabtu : Dktr dtg check n aku dibenarkan balik... YEAYYYYYYYYYY.....Bosan woooo dok kat ospital... x tau nak wat apa... Doktor kace aku cuti seminggu....

Kesian kat kwn2 aku... dorg terkejut gler bler aku ckp aku kene thn wad n kene bedah... lg2 rumate aku.... SORRY SGT2 KOZ WAT KORG RISAU... LOVE U ALL.... dorg x putus2 kace kata semangat kat aku.... MISS KORG SGT2.... waiting 2 go back 2 the hostel.... :)
Pnjng plk post aku kali nie... kekekekekekekeke.... nsb lah ekk.... btw, ari nie, aku akn post lagu OPPA OPPA dr suju... tp versi JEPUN.... more fun n funky... Eunhae handsome dlm mv nie... lg2 Eunhyuk cik.... K lah... ANNNYEEEOOONNGG!!!!!!

Tuesday, January 31, 2012

What a Psychologist says about k-pop fans?

A psychologist says: "Don’t underestimate those children who chase after Korean celebrities, their hearts are purer than anyone else, they love courageously, they will want to try their best to tackle difficult obstacles, the language and cultural barriers. They symbolize peace, they don’t discriminate based on race, they befriend people with the same interest from different countries, they’re more passionate and warm than anyone else. They don’t betray the ones they like easily, they are persistent and don’t give up easily. They are stronger than anyone else on the inside, because when they are loving these Korean stars, they experience the setbacks they’ve never experienced in life. They are all sensitive children, easily touched to tears for a long time because of one incident. Their memory is very good, they can easily remember the korean lyrics they don’t understand, and their coordination skills are also very strong. Most of them are cheerful children, not the kind who keep to themselves. Their will of determination is also very strong, they are able to persevere all the way just to buy something related to the celebrity they like. In short, the way these children think is vastly different from others, and their thoughts are not easy to understand. Generally, only those who have similar interests are able to enter their world.

Cr : EverLasting Fans (Everlasting Friends)

p/s I'M PROUD 2 BE KPOP FABS... DON'T U?

Thursday, January 26, 2012

NICE 2 MEET U ~~~


aNNYEONG,,, HYE,,,, HELLO.... OLLA
hehehehe
nice 2 meet u....
rasanya, dah lama aku x 2lis blog nie... adalah dlm 2 r 3 weeks jgk kan?
bkn apa lah, just busy jew,,,
lagi2 masa minggu ke-2 start kelas
byngan lah, abis kelas pkl 5/6pm lps 2 mlm dlm pkl 9-11pm ada lthn drama 4 kesedaran semalia n palestin.... wow
aku sampai dmm 2....
hehehe....
btw, i really like 2 post d pics, but there is some technical prob...
mybe next time,,
ok...
sambung cerita....



4 mggu ke-3 start kelas, nothing special....
bgun pg2, ge kelas, balik kelas, ge bisa.... 2 jew lah kot
but, mggu lps, kene hfl speech n wat pembentangan,,,,
aigoo
mybe dah lama x wat, so, aku sampaikan speech n pembentngan, laju nyew, mengalahkn kreta api koz nervous...
cian kwn2 aku,,,,
x smpt ready, tgk aku dah abis... hehehe.... nsb ko lah labu
btw, mggu nie, ngah cuti
kteorg cuti seminggu 4 thun baru cina...
aish... boring kot... lg2 biler adik aku yg 2nd 2 dah balik sekolah balik...
tgllah aku sorg2 kat umah... TT TT
so, aku menghabiskan masa ngan melayan twitter jew lah...
best.... aku knl rami elf a.k.a suju's fans...
ada yg dr filipina, brazil, us, uk, indon, jepun n of course Malaysia...
really enjoy it...
ok lah... rasanya, dah ckup pnjng dah aku 2lis post kali nie...
annyeong,,, btw, cek post mv dr brian ft tiger jk.... love it.... there are mexico feeling in it...
enjoy~~